Μυστήριος Τύπος

Αθήνα Hip-Hop / Rap

Schoolwave Reunion 2017

Bio

Hip Hop σχήμα από την Αθήνα. Αποτελείται από τον Μυστήριο Τύπο και τον DJ Firmani. Οι χαρακτηριστικότερες κυκλοφορίες του είναι οι δίσκοι «Το μισό του μυαλού μου επί την καρδιά μου στο τετράγωνο» και «200%», ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον δίσκο «Αποκοπή». Οι σημαντικότερες ως τώρα εμφανίσεις του είναι στην συναυλία «Βέβηλος & Anser – Άμα ρωτήσουν πού χάθηκα», στο 8th Hip Hop Smile Festival και στα Schoolwave 2017 και 2018.

Σεπτέμβριος 2021

Schoolwave Reunion LIVE
Μυστήριος Τύπος - Αποκαθήλωση LIVE @ SCHOOLWAVE REUNION

Identity

Σχολεία/Σχολές
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Πανεπιστήμιο Πατρών
Θαυμάζουν

FF.C («αυτοί μας τράβηξαν στο Hip Hop»), Άσαρκο, Μικρό Κλέφτη («υψηλό επίπεδο στιχουργικής σε πολλές διαφορετικές θεματολογίες»), Atmosphere, Εvidence.

Δεν αντέχουν

Γιατί να τους κάνουμε διαφήμιση εφόσον δεν κάνουν κάτι καλό;

Αγαπημένες Schoolwave μπάντες
Αγαπημένος στίχος/μότο
Practice makes perfect.
Με δικά τους λόγια
  • Νίκος: Το συγκρότημα ουσιαστικά είναι δική μου ιδέα και για αυτό είναι Μυστήριος Τύπος και δεν είναι σε πληθυντικό το όνομα. Άρχισα στην β γυμνασίου να γράφω στίχους και σιγά - σιγά άρχισα να τους μπλέκω με μουσική. Στην πορεία χρειάστηκα και Dj για τα live, οπότε φώναξα τον αδελφό μου που είναι το μόνο άτομο που μπορώ να συμπεριλάβω μέσα στο όνομα Μυστήριος Τύπος.
  • Το όνομα βγήκε από έναν τύπο της φυσικής, τον τύπο της κινητικής ενέργειας.  Όπως η κινητική ενέργεια είναι το μισό της μάζας επί την ταχύτητα στο τετράγωνο, έτσι και η μυστήρια αυτή ενέργεια που λέγεται Έμπνευση είναι το μισό του μυαλού μου επί την καρδιά μου στο τετράγωνο.
  • Κρίμα που δεν διδάσκουν μουσική στο σχολείο. Απ’ την άλλη, αν ήταν να τη διδάσκουν όπως την ποίηση, καλύτερα καθόλου! Απ’ τα χειρότερα βιώματά μου στο σχολείο ήταν η ανάλυση των ποιητών. Καλύτερα να τους ανακαλύπτεις μόνος σου.
Σχολεία/Σχολές
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Πανεπιστήμιο Πατρών
Θαυμάζουν

«Όποιον μουσικό δεν παίρνει τον εαυτό του περισσότερο σοβαρά απ’ όσο χρειάζεται».

Δεν αντέχουν

«Το ίδιο λάθος ξανά και ξανά».

Αγαπημένες Schoolwave μπάντες
Αγαπημένος στίχος/μότο
Ζω μονάχα στα lives, όλα τ’ άλλα μοιάζουν νεκρά. (στίχος τους)
Με δικά τους λόγια
  • Τι μας έχει μείνει από το πρώτο Schoolwave που συμμετείχαμε; «Θέλουμε να πάρετε αγκαλιά τους φίλους σας που είναι εδώ μαζί σας». Η μαγευτική στιγμή που δημιούργησε μια τόσο απλή προτροπή.           
  • Το καλύτερο πράγμα στην καραντίνα ήταν πως ήμασταν όλη μέρα μαζί. Το χειρότερο πράγμα στην καραντίνα ήταν πως ήμασταν όλη μέρα μαζί! Είμαστε αδέλφια…
  • Νίκος: Η απομόνωση της καραντίνας βοήθησε να βάλω σε μια σειρά το μυαλό και τα συναισθήματά μου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπορέσω να εκφράσω με πιο ώριμο τρόπο από ποτέ το τι νιώθω και το τι σκέφτομαι. Κοντολογίς, ήμουν πιο δημιουργικός από ποτέ.

Events

AN club

22
Φεβ 2020

Schoolwave Carnival

Temple

13
Σεπ 2019

Back to School-Wave

Temple

2
Μαρ 2019

Schoolwave Carnival

Εθνική Λυρική Σκηνή (ΚΠΙΣΝ)

23
Οκτ 2018

Το Schoolwave πάει Λυρική!

Temple

5
Ιαν 2018

Schoolwave New Year Party

Similar Bands

All Bands

After Future

Rap/Experimental
Schoolwave 2008

Υπόνοια

Low Bap
Schoolwave 2006