Το Schoolwave παίζει με την παράδοση

Date/

31 31

Δευτέρα

Μαΐου

Μαϊ.

2021

Doors Open: 20:00

Coming in:

Location/

ΚΠΙΣΝ (Θόλος)

Το Schoolwave παίζει με την παράδοση

by Schoolwave Festival, 31 Μαΐου 2021

Ήταν η πρώτη μετά–covid συναυλία του Schoolwave!

Μετά από πρόσκληση του ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταυρος Νιάρχος) τρεις μπάντες από το Schoolwave έπαιξαν παραδοσιακά τραγούδια με το δικό τους «πειραγμένο» τρόπο.

Η συναυλία «Το Schoolwave παίζει με την παράδοση» έγινε στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ, την Δευτέρα 31 Μαΐου.

Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί (επιτρεπόντουσαν μόνο 200 άτομα, λόγω των υγειονομικών μέτρων), αλλά υπήρχε και η δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης με live streaming στο youtube.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μπορείτε να δείτε το livestream της συναυλίας παρακάτω:

Red Gloves: 3:45
The Confusion: 29:35
Musica Ficta: 1:17:30

 

Τα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν είναι οι: Red Gloves (μαθητικό συγκρότημα από την Καλαμάτα), The Confusion (φοιτητικό συγκρότημα από την Αθήνα), Musica Ficta (συγκρότημα αποφοίτων από την Αθήνα)

 

Red Gloves

Οι Red Gloves είναι ένα έντεχνο/παραδοσιακό συγκρότημα 16χρονων παιδιών από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Δημιουργήθηκαν το 2020 με στόχο την συμμετοχή τους στο Schoolwave. Η φιλοδοξία τους ήταν εξαρχής να συνδυάσουν την παραδοσιακή μουσική με τις επιρροές τους από τους Beatles, τους Rolling Stones και τους Queen. Δεν περίμεναν ποτέ ότι θα έπαιζαν στην πρώτη συναυλία του Schoolwave μετά την πανδημία.

 

The Confusion

Οι The Confusion είναι μια alternative funk rock μπάντα που ξεκίνησε από μια παρέα τεσσάρων φίλων στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου. Συμμετείχαν στο Schoolwave 2019 και λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους LP. Η συμμετοχή τους στην συναυλία στο ΚΠΙΣΝ λειτούργησε σαν μια μεγάλη πρόκληση. Ποτέ δεν φανταζόντουσαν λίγους μήνες πριν ότι θα έφτανε η στιγμή που θα έπαιζαν την «Κλέφτικη Ζωή» σε ρυθμούς funk. 

 

Musica Ficta

Οι Musica Ficta δημιουργήθηκαν το 2005 από τον 14χρονο τότε Απόλλωνα Ρέτσο με στόχο τη συμμετοχή στο πρώτο Schoolwave. Ξεκίνησαν παίζοντας alternative rock με επιρροές από Jeff Buckley και Radiohead. Στα live τους χρησιμοποιούσαν συχνά παραδοσιακά όργανα όπως το κλαρίνο, αλλά η κορύφωση των πειραματισμών τους θα είναι η συναυλία «Το Schoolwave παίζει με την παράδοση» στο ΚΠΙΣΝ. Θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά τραγούδια με αναφορές στο 1821, όπως το «Έχε γεια καημένε κόσμε» και «Τα παιδιά της Σαμαρίνας». Στόχος για το μέλλον είναι μια  συνεργασία με την Billie Eilish.

 

Φωτογραφίες: © Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Ναταλία Τσουκαλά

Φωτ: Ναταλία Τσουκαλά
Share this!
Φωτ: Ναταλία Τσουκαλά
Share this!
Φωτ: Ναταλία Τσουκαλά
Share this!
Φωτ: Ναταλία Τσουκαλά
Share this!
#<Photo::ActiveRecord_Relation:0x00007f96da11ce98>