Απάντηση στα συγκροτήματα που διαμαρτύρονται επειδή δεν περάσανε στη φάση των ακροάσεων

Συγκροτήματα ακροάσεων 28 Μαρτίου 2007, by Schoolwave Festival
Share this!

Επειδή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πήραμε διάφορα mail από συγκροτήματα που δεν πέρασαν στη φάση των ακροάσεων, ας διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Στα συγκροτήματα που διαμαρτύρονται ευγενικά:
Καταλαβαίνουμε τη στενοχώρια σας. Μακάρι να μπορούσατε να παίξετε όλοι χωρίς καμία διαδικασία επιλογής. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε εξηγήσεις ξεχωριστά στον καθένα γιατί δε σας επέλεξε η επιτροπή. Πρακτικά είναι αδύνατον. Η επιτροπή άκουσε 260 demo επί 5 λεπτά μέσο όρο το καθένα (συνολικά 22 ώρες!) όσο πιο προσεκτικά μπορούσε. Πιθανόν να σας αδίκησε η επιτροπή, πιθανόν να σας αδίκησε το ίδιο το ντέμο σας. Γι' αυτό και καλέσαμε τελικά για τις ακροάσεις 81 συγκροτήματα (πέρσι ήταν μόνο 51) για να φάνουν στην ακρόαση πιο καθαρά τα πράγματα. "΄Ποια είναι τα κριτήρια της επιτροπής;" ρωτάτε. Τα κριτήρια είναι η προσωπική αισθητική του κάθε μέλους και χάρη σε αυτή την αισθητική είναι το Schoolwave αυτό που είναι.

2. Στα συγκροτήματα που βρίζουν:
Είναι κομπλεξικό να στέλνετε συμμετοχή σε ένα φεστιβάλ και μόλις δεν περνάτε να λέτε ότι είναι "στημένο", ότι "κωλοβαράμε" και ότι "δεν ξέρουμε τι μας γίνεται". Και είναι ξεφτίλα και ψωνίστικο να λέτε ότι "πέρασαν συγκροτήματα πολύ χειρότερα από εμάς". (Και μερικοί να τα κατονομάζετε κιόλας!).

3. Σε αυτούς που λένε ότι "περνάμε όλο τους ίδιους":
Στα 81 συγκροτήματα των φετινών ακροάσεων υπάρχουν 10 που είχαν παίξει στα δύο προηγούμενα Schoolwave. Τι πιο φυσικό; Θα ήταν παράλογο να έχουν φτάσει μέχρι το φεστιβάλ σε μικρότερη ηλικία και να μην περνάνε τώρα ούτε καν στις ακροάσεις! Δεν μπορούμε να κόψουμε ένα παλιό αλλά καλό συγκρότημα και να περάσουμε ένα μέτριο μόνο και μόνο επειδή είναι καινούριο. 

Schoolwave 2007

23•24•25 Ιουνίου - Τεχνόπολις

Read more


Latest News

All News

Event 1 Αυγούστου 2023

Φωτογραφίες και βίντεο από το Schoolwave on Tour 2023

«Ζούμε με την ελπίδα να μας ξανάρθετε!». Οταν μετά από ένα live σε ένα απομακρυσμένο νησί ακούς...

Φεστιβάλ 16 Ιουλίου 2023

Schoolwave 2023: Ποιός έκλεψε φέτος την παράσταση;

Ποιό συγκρότημα έκλεψε την παράσταση στο φετινό Schoolwave; Η απάντηση εδώ και 17 χρόνια είναι...

Φεστιβάλ 5 Ιουλίου 2023

A safe place

Ένα από τα παιδιά που ήρθαν πέρυσι στο Schoolwave χρησιμοποίησε αυτές τις λέξεις για να το...