Έρχεσαι μόνος σου, φεύγεις με παρέα!

Φεστιβάλ 25 Σεπτεμβρίου 2024, by Schoolwave Festival
Share this!

Το Schoolwave δεν είναι απλά ένα φεστιβάλ – είναι μια κοινότητα. Και το Schoolwave 2024 powered by ΔΕΗ το επιβεβαίωσε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Χιλιάδες έφηβοι μαζεύτηκαν στις 13 – 14 – 15 Σεπτεμβρίου στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ρουφ Δήμου Αθηναίων για να ζήσουν «το καλύτερο τριήμερο της χρονιάς». «Δεν υπάρχουν άγνωστοι εδώ μέσα», είπε ένας δεκαεφτάχρονος θεατής. «Μπορεί να μην έχουμε ξαναδεί ο ένας τον άλλον, αλλά μας ενώνει η μουσική, μας ενώνει το Schoolwave! Έρχεσαι μόνος σου, φεύγεις με παρέα!».

Οι 21 μπάντες απ’ όλη την Ελλάδα που ανέβηκαν πάνω στη σκηνή έζησαν το δικό τους όνειρο. «Αυτό το φεστιβάλ ΔΕΝ υπάρχει!», έλεγε ο Κώστας από τους Deep Dive. «Ψάξε στο Ίντερνετ, ψάξε παντού! Πουθενά στον κόσμο δεν γίνεται να ανεβαίνει στη σκηνή μια τελείως άγνωστη μπάντα και να βρίσκει από κάτω ένα κοινό που την αποθεώνει σαν να ήταν οι πιο hardcore θαυμαστές της!».

Ο Ορέστης Χαλκιάς, ένας από τους special guests του φεστιβάλ, κατέβηκε από τη σκηνή έχοντας περάσει σε μια άλλη διάσταση: «Αύριο έχω θέατρο, δεν θα έχω χορδές να μιλήσω, αλλά δεν με νοιάζει! Αυτό που έζησα ήταν θεϊκό! Το είχα ζήσει στα 17 μου ως μαθητής, τώρα όμως ήταν ακόμα καλύτερο γιατί το έζησα συνειδητά. Χαιρόμουν κάθε δευτερόλεπτο στη σκηνή, κάθε δευτερόλεπτο που μοιράστηκα με τη μπάντα μου και με αυτούς τους τρελούς από κάτω!».

Την επόμενη μέρα, οι καθαρίστριες του γηπέδου είχαν ελάχιστη δουλειά να κάνουν. «Ειλικρινά δεν το περίμενα Αφήσατε όλους τους χώρους σε άψογη κατάσταση. Συγχαρητήρια για το κοινό σας, συγχαρητήρια για τους εθελοντές σας!», είπε στους Schooligans ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Το Schoolwave 2024 πραγματοποιήθηκε χάρη στη μεγάλη χορηγία της ΔΕΗ. «Το φεστιβάλ αυτό είναι μια υπερπαραγωγή με ελεύθερη είσοδο», είπε ο Χρήστος Ιωαννίδης, εκπρόσωπος των Schooligans. «Ευχαριστούμε τη ΔΕΗ όχι μόνο για τη χορηγία, αλλά και για το σεβασμό και την πίστη που έδειξε στο όραμα του Schoolwave».



Latest News

All News

Φεστιβάλ 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ο παλιός είναι αλλιώς

Τι είναι αυτό που κάνει έναν παλιό εθελοντή να επιστρέφει στο Schoolwave; Το μικρόφωνο στην...

Φεστιβάλ 5 Σεπτεμβρίου 2024

Το Schoolwave κλείνει τα 18 - ενηλικιώνεται!

Το Schoolwave κλείνει τα 18 - ενηλικιώνεται! Και το γιορτάζει με ένα τριήμερο γεμάτο από την...

Συγκροτήματα ακροάσεων 31 Ιουλίου 2024

Schoolwave 2024 - Φωτογραφίες & video ακροάσεων

Οι ακροάσεις του Schoolwave 2024 έγιναν στην Αθήνα (27/4 - 28/4, PROVA Music Studios) και στη...