Schoolwave Reunion – Όρθιοι στην ψυχή!

Φεστιβάλ 7 Σεπτεμβρίου 2021, by Schoolwave Festival
Share this!

Ο κιθαρίστας των Loud Silence μόλις είχε κατεβεί από τη σκηνή. «Σου κακοφάνηκε που το κοινό ήταν καθιστό;» τον ρωτάει ο ρεπόρτερ. «Δεν πειράζει», απαντάει, «ήταν όρθιοι στην ψυχή!».

Όντως. Μπορεί να ήταν ένα Schoolwave χωρίς τις αγκαλιές, τον χορό και το πιτ, ήταν όμως ένα Reunion συγκροτημάτων και κοινού γεμάτο ενθουσιασμό, μετά από δύο χρόνια καραντίνας και στέρησης. «Εμένα μου αρκεί ότι έγινε! Ήταν γαμάτο ακόμα και έτσι!», έλεγε ένα παιδί στο τέλος της συναυλίας, ένα από τα δύο χιλιάδες που γέμισαν το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου.

Στη σκηνή ανέβηκαν 7 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και ένας special guest, οι Bazooka. Έπαιξαν από ροκ, πανκ και χιπ χοπ μέχρι… progressive ρεμπέτικο!

Το highlight της βραδιάς ήταν όταν έπεσε ξαφνικά το ρεύμα και βυθίστηκε στο σκοτάδι όχι μόνο το θέατρο, αλλά και όλη η γύρω περιοχή και το μισό Κερατσίνι! Ποια ήταν η ενστικτώδης αντίδραση του κοινού; Δεν κουνήθηκε κανείς από την θέση του. Άνοιξαν όλοι τους φακούς των κινητών και άρχισαν να ζητωκραυγάζουν, ενώ ο ντράμερ που ήταν στη σκηνή, ο μόνος που μπορούσε πια να ακουστεί, έδινε τον ρυθμό! Ευτυχώς υπήρχε εφεδρική γεννήτρια και η συναυλία συνεχίστηκε κανονικά μετά από δέκα λεπτά.

Τα μέτρα προστασίας κατά του COVID19 τηρήθηκαν σχεδόν υποδειγματικά. Ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωνε ενθουσιασμένος: «Θα περίμενε κανείς από παιδιά τέτοιας ηλικίας να ξεφεύγουν. Κι όμως! Είναι εντυπωσιακό πόσο προσεκτικά είναι σήμερα. Στα παιδιά ό,τι δίνεις, παίρνεις. Το Schoolwave τα σέβεται εδώ και 15 χρόνια και αυτόν τον σεβασμό επιστρέφουν».

Η είσοδος στη συναυλία ήταν ελεύθερη χάρη στη δωρεά από το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Φωτογραφίες από το Schoolwave Reunion (4/9/2021, Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας) 

📸: Γεράσιμος Δομένικος, Ορέστης Νικολαΐδης



Latest News

All News

Συγκροτήματα ακροάσεων 26 Μαρτίου 2024

Τα 60 συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2024

Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2024 επιλέχθηκαν 60 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ’ όλη...

Συγκροτήματα ακροάσεων 17 Μαρτίου 2024

Στις 26/3 θα ανακοινωθούν τα συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2024

Την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 18:00 θα ανακοινωθούν τα μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα που θα...

Event 17 Μαρτίου 2024

Φωτογραφίες & video από το Schoolwave Carnival

Τα είχε όλα αυτό το live! Μάσκες, σερπαντίνες, χτύπημα, ιδρώτα και κόσμο – πολύ κόσμο (600...