Το Schoolwave πάει Λυρική!

Date/

23 23

Τρίτη

Οκτωβρίου

Οκτ.

2018

Doors Open: 21:00

Coming in:

Location/

Εθνική Λυρική Σκηνή (ΚΠΙΣΝ)

Το Schoolwave πάει Λυρική!

by Schoolwave Festival, 23 Οκτωβρίου 2018

«Αυτός ο κοντός και χοντρός κύριος είναι ο σκοτεινός μας ήρωας. Γεννήθηκε πριν 80 χρόνια και δεν πέθανε ποτέ. Συνεχίζει να ξενυχτάει και να κάνει παρέα με αλήτες, ποιητές και άτακτους μαθητές». Αυτό ήταν το σημείωμα που γράφαμε δίπλα στη φωτογραφία του Χατζιδάκι στο αφιέρωμα που είχαμε ετοιμάσει για το πέμπτο τεύχος του περιοδικού Schooligans (Οκτώβριος 2005). Φυσικά οι περισσότεροι από τους αναγνώστες μας, 16χρονα και 17χρονα παιδιά, τον αγνοούσαν. Ήταν μια αφορμή να τον ανακαλύψουν.

Όπως αφορμή είναι και τώρα το αφιέρωμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου συμμετέχουν μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από το φεστιβάλ Schoolwave. Λίγους μήνες πριν, τα περισσότερα δεν είχαν ξαναπαίξει Χατζιδάκι. Ορισμένα δεν είχαν καν ακούσει μουσική του. Τον περιείχαν όμως εν αγνοία τους. Και όταν έσκυψαν πάνω από τα τραγούδια του και άρχισαν να τα «πειράζουν», ανακάλυψαν έναν συγγενή.

Όσο για το «πείραγμα», όσο ανορθόδοξο και αν ακουστεί, είναι σίγουρο ότι ο ίδιος ο Χατζιδάκις θα το χαιρόταν. Το είχε πει κάποτε και σε ένα ραδιοφωνικό του σχόλιο: “Τα τραγούδια μου διδάσκουν την ανυπακοή”.

 

Χρήστος Ιωαννίδης
Υπεύθυνος του περιοδικού Schooligans και του φεστιβάλ Schoolwave

 

Το Schoolwave πάει Λυρική!

Backstage

Αναμνηστική φωτογραφία όλων των συγκροτημάτων στη σκηνή της Λυρικής

Share this!
Φωτ: Δημήτρης Σακαλάκης

Το Schoolwave πάει Λυρική!

Backstage

Με τον Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη και τον υπεύθυνο του Schoolwave, Χρήστο Ιωαννίδη.

Share this!
#<Photo::ActiveRecord_Relation:0x00007fb34ba7f5e8>